Domov Klub Kto je Gregory Dupont?

Kto je Gregory Dupont?

Autor: Administrátor
0 komentár

Keď Zinedine Zidane stratil dôveru v kondičnom trénerovi Antoniovi Pintusovi, zavolal Gregorymu Dupontovi, aby opustil francúzsky národný tím a pripojil sa k Realu Madrid.
Dupont mal vplyv na to, že sa Francúzi stali majstrami sveta a to aj napriek tomu, že do tímu prišiel len krátko pred turnajom.
Známy je tým, že je odborníkom vo svojej profesii. Venuje sa výskumu tréningových metód a v Reale Madrid ho nazývajú „McGregor“.
Rád zostáva v úzadí a vyhýba sa médiám. Definuje sa ako „vyšetrovateľ“, ktorý svoju prácu zakladá na vedeckých faktoch.
„Môžeme sa vyhýbať chybám, analyzovať objem a intenzitu práce, aby sme mali výsledky a dosiahli to najlepšie od športovcov.“
„Vždy som chcel spájať výskum s praxou. Sú to dva svety, ktoré sa pred pätnástimi rokmi rozišli a každý iśiel svojou vlastnou cestou.“
„Potrebujete najlepší dátový systém a štatistiku. Preto je dobré pracovať pre inštitúcie.“
Je členom tímu UEFA pre prevenciu zranení, pracuje pre Univerzitu športu a vedy v Liverpoole a pre Francúzsky národný inštitút pre Šport a výkon.
„Je najlepší v individuálnej práci, v altetike, vo všetko čo nazývame „neviditeľnou“ prácou. Je špecialista na prevenciu, budovanie svalov a úložisko dát,“ uviedol Guy Stephan, číslo dva pre Didiera Deschampsa.
zdroj: marca.com

Subscribe
Notify of
0 Komentárov
Inline Feedbacks
Načítať všetky komentáre

Odporúčame

0
Tu môžete pridať komentár, nech sa páči...x