Domov Mužstvo Ronaldo je šiesty hráč Realu, ktorý získal Ballon d´OR

Ronaldo je šiesty hráč Realu, ktorý získal Ballon d´OR

Autor: Administrátor
0 komentár

Mnohí z najlepších hráčov histórie boli hráčmi Realu Madrid. Cristiano Ronaldo je najmladším prírastkom v prestížnej spoločnosti hráčov Realu, ktorí vyhrali ocenenie FIFA Ballon d´Or, nasledujúc stopy piatich skvelých hráčov Los Blancos, ktorí toto ocenenie vyhrali v minulosti. Prvým hráčom Realu, ktorý získal toto ocenenie, bol Alfredo Di Stéfano, ktorý získal Ballon d´Or v roku 1957 a potom po druhý krát v roku 1959, po tom, ako ho v roku 1958 vyhral iný hráč Realu, Kopa. 

 

Real Madrid, ktorý vyhral päť Európskych pohárov za sebou v 50. rokoch, jednoznačne dominoval celoeuróspkej futbalovej scéne. Tento tím bol vedený Alfredom Di Stéfanom, ktorý vyhral toto ocenenie dvakrát a to v rokoch 1957 a 1959. Čestný prezident Realu Madrid vtedy zdieľal šatňu s iným hráčom Realu, ktorý získal cenu v roku 1958 a bol to Raymond Kopa.

 

Luis Figo bol tretím hráčom Realu, ktorý získal túto prestížnu cenu. Portugalský útočník sa pripojil k Realu Madrid v lete roku 2000 a v tom istom roku získal aj Ballon d´Or. Ronaldo ho rýchlo nasledoval tým, že vyhral toto ocenenie v roku 2002 a v roku 2006 sa Fabio Cannavaro stal doteraz posledným hráčom Los Blancos, ktorý siahol na túto prestížnu trofej. Samozrejme, v Madride hrali aj iní skvelí hráči, ktorí získali Ballon d´Or predtým, ako sa pripojili k Realu Madrid, ako napríklad Zinedine Zidane, Kaká či Michael Owen.

figo

cannavaro

ronaldo

distefano

zdroj: RealMadrid.com

Subscribe
Notify of
0 Komentárov
Inline Feedbacks
Načítať všetky komentáre

Odporúčame

0
Tu môžete pridať komentár, nech sa páči...x