Domov Novinky Lucas Vázquez „odkryl“ problém

Lucas Vázquez „odkryl“ problém

Autor: Marek Varga
0 komentár
Takto si Real Madrid nepredstavoval situáciu na poste pravého obrancu, keď predĺžil zmluvy s Lucasom a Carvajalom. Posledne menovaný mal hrať oveľa častejšie.

Lucas Vázquez v tejto sezóne vyrovnal 14 štartov Carvajala na pravej strane proti Elche. Štatistiky zanechávajú v Reale Madrid dve analýzy.

Prvá je pozitívna a posilňuje rozhodnutie klubu predĺžiť zmluvu s hráčom na pravom obrancovi. Stalo sa tak po predaji Achrafa a rozhodnutí uvoľniť Odriozolu na hosťovanie.

Druhá analýza je znepokojujúca, keďže Lucas mal byť len Carvajalovou náhradou. Realita je však úplne iná. Hráč hrá oveľa viac, ako sa očakávalo.

Až natoľko, že za posledný rok štartoval na poste pravého obrancu viackrát ako jeho tímový kolega. Lucas nastúpil 24-krát v základnej zostave, v porovnaní s Carvajalom 17-krát. Lucas „odkrýva“ problém, a otázna je potreba zazmluvniť nejakého pravého obrancu.

V prípade Carvajala, o jeho úrovni a „štartovacom“ statuse niet pochýb. V skutočnosti bol jedným z hráčov, ktorým toto leto predĺžili zmluvu ako súčasť plánu Realu zabezpečiť si svojich kľúčových hráčov.

Ale tunel fyzického zlyhania, do ktorého vošiel, je dôvodom na obavy. A veľké obavy. Tréneri nemôžu pravidelne stáviť na Carvajala a hrať musí Lucas.

Prestup?

Galícijčanovi sa darí a v minulej sezóne bol skutočným zjavením na poste pravého obrancu, na tejto pozícii hrával až do februára, keď sa zranil v El Clásicu.

V skutočnosti boli dni pôsobenia Lucasa v Reale Madrid zrátané. Defenzíva Lucasa však všetko zmenila a skončila predĺžením zmluvy na pozícii pravého obrancu.

Carvajal je teraz späť po najnovšej koronavírusovej prestávke, ale na konci sezóny by si Real mohol sadnúť a analyzovať situáciu, na ktorej má problémy.

Súčasná situácia ich môže prinútiť prehodnotiť krátkodobú budúcnosť pravého obrancu a ísť nakupovať, prípadne opäť dôverovať Odriozolovi.

zdroj: marca.com

Subscribe
Notify of
0 Komentárov
Inline Feedbacks
Načítať všetky komentáre

Odporúčame

0
Tu môžete pridať komentár, nech sa páči...x