Domov Novinky Real Madrid má veľa útočníkov, ale stále mu chýbajú góly

Real Madrid má veľa útočníkov, ale stále mu chýbajú góly

Autor: Michal
4 komentáre

V tejto chvíli má Real Madrid v tíme pre budúcu sezónu 11 útočníkov. Nie všetci budú samozrejme súčasťou kádra sezóny 2021/22, ale je zvláštne, že hlavným problémom tímu je strieľanie gólov.

Los Blancos prešli zo 148 gólov v sezóne 2017/18 počas posledného ročníka klubu s Cristianom Ronaldom na 88 v predchádzajúcej sezóne. To je ďaleko od 174 gólov zo sezóny 2011/12 alebo 173 zo 16/17.

Od odchodu Ronalda tím prekročil 100 gólov iba raz (108 v ročníku 2018/19).

Napriek tomu, že má 11 útočníkov, celkovou prioritou klubu zostáva získavanie ďalších útočníkov. Všetky cesty zdanlivo vedú ku Kylianovi Mbappemu v snahe zmierniť bremeno, ktoré spadá na plecia Karima Benzemu.

Benzema za posledné tri sezóny skóroval 87-krát. Pomohli aj ďalší hráči vrátane Casemira a Sergia Ramosa, ten však medzitým odišiel.

Trápenie ostatných útočníkov Realu Madrid

Eden Hazard má za sebou dve sezóny sužované zranením, zatiaľ čo Marco Asensio musel prekonať vážne zranenie. Vinicius zatiaľ nenaplnil svoj potenciál. Rodrygo nemal dostatok herného času, Takefusa Kubo bol na hosťovaní, Luka Jovič a Mariano Diaz boli sklamaním.

Gareth Bale, ktorý počas pôžičky v Tottenhame viackrát skóroval, je naďalej spájaný s odchodom zo španielskeho hlavného mesta rovnako ako Brahim Diaz. Posledným ktorého sme nespomenuli je Lucas Vasquez, ktorý nikdy nebol veľký strelec, a v poslednom období dokonca pôsobil na poste krajného obrancu.

Z 11 útočníkov, zostávajú štyria bez čísla dresu. Niektorí tiež nevyhnutne opustia klub v snahe uvoľniť miesto Mbappemu.

Francúzovi na rozdiel od Los Blancos nechýbajú góly. V minulej sezóne ich v 47 zápasoch vsietil 42. Či už pricestuje alebo nie, Real Madrid bude dúfať, že sa gólovo aspoň priblíži sezóne 2017/18.

zdroj: marca.com

 

Subscribe
Notify of
4 Komentárov
Staršie
Novšie Najviac hlasov
Inline Feedbacks
Načítať všetky komentáre

Odporúčame

4
0
Tu môžete pridať komentár, nech sa páči...x