Domov Novinky Klady a zápory odchodu Sergia Ramosa z Realu Madrid

Klady a zápory odchodu Sergia Ramosa z Realu Madrid

Autor: Michal
9 komentárov

Sergio Ramos už nie je hráčom Realu Madrid, odchod kapitána bol nakoniec potvrdený. V 35 rokoch, po zlej sezóne na jeho pomery, sužovanej fyzickými problémami, bude Ramosov príbeh pokračovať inde. Teraz musí Carlo Ancelotti a Real Madrid plánovať sezónu bez Ramosa.

Bolo však rozhodnutie nechať ho odísť správne? Pozreli sme sa na klady a zápory jeho odchodu.

Klady:

Šanca pre ostatných

Jeho odchod umožní ostatným hráčom prevziať vyššie postavenia v klubovej hierarchii. Eder Militao a Nacho Fernandez boli v minulej sezóne vynikajúci v záverečnom úseku za Ramosovej neprítomnosti a navyše dorazil David Alaba. Kontinuita Raphaela Varaneho zostáva pochybnosťou, ale Francúz by sa mohol stať lídrom obrany.

Strata vysokého platu

Real Madrid ušetrí veľa peňazí zbavením sa Ramosovej mzdy. Gareth Bale figuruje stále na výplatnej listine a klub potreboval zmierniť záťaž pred prípadným prestupom Kyliana Mbappeho.

Noví vodcovia

Po šiestich rokoch ako kapitán a šéf v šatni je čas, aby si Ramosovo miesto vzal niekto iný. Kapitánska páska teraz pripadla Marcelovi, ktorému ostáva iba rok kontraktu. Teraz budú musieť rolu lídra prevziať Toni Kroos, Casemiro, Luka Modric a dokonca aj Thibaut Courtois.

Už žiadne telenovely

Už mesiace a dokonca roky ľudia hovorili o zmluvnej situácii Ramosa. Bolo okolo toho veľké napätie, od prezidenta cez Zinedina Zidana až po samotného Ramosa. Tomu je teraz koniec.

Zápory:

Strata vodcu

Valdebebas nikto nepozná tak ako Ramos. Bol dokonalým kapitánom klubu a nikdy nenechal nikoho uspokojiť sa alebo dať niečo menej ako 100 percent. Hráči vrátane Marca Asensia, si všimli, ako im chýbal nielen na ihrisku, ale i v každodennom živote vo Valdebebas.

Ramos sa nikdy nevzdal

Ramosov gól v Lisabone bol dvojitým pozitívom. Real sa vyhol pravdepodobne najhoršej prehre vôbec a započal neuveriteľnú vládu nad európskym futbalom. Nikdy sa nevzdával a nikdy sa nevidel ako porazený.

Menej gólov

Okrem jeho ducha stráca Real Madrid jedného z najlepších strelcov gólov za posledné roky. Za 16 rokov dokázal skórovať 101-krát, čo z neho urobilo neuveriteľne spoľahlivý zdroj gólov z obrany.

Čo ak Varane odíde?

Ramos sa o seba vždy fyzicky staral a napriek svojmu veku ho až do svojej poslednej sezóny zriedka trápili zranenia. Teraz, keď odíde aj Varane, je tu veľká medzera v strede obrany.

Vďaka tomu, že Varane môže od 1. januára hovoriť s inými klubmi, je tu trochu neistoty a nervozity.

zdroj: marca.com

Subscribe
Notify of
9 Komentárov
Staršie
Novšie Najviac hlasov
Inline Feedbacks
Načítať všetky komentáre

Odporúčame

9
0
Tu môžete pridať komentár, nech sa páči...x