Domov Novinky Bale a James ukazujú, že Zizou sa nemýlil

Bale a James ukazujú, že Zizou sa nemýlil

Autor: Administrátor
0 komentár

Momentálne má Real Madrid veľa dôvodov na radosť. Nielenže sú Los Blancos späť na čele La Ligy potom, čo v stredu večer porazili Real Mallorca 2:0, ale navyše je Thibaut Courtois na dobrej ceste k zisku “Zamora Trophy”; Sergio Ramos sa stal najlepším strelcom spomedzi obrancov v histórii La Ligy; spolupráca Karima Benzemu a Edena Hazarda sa zlepšuje každým zápasom a Vinicius Junior začína napĺňať svoj potenciál na pravidelnej báze.

Možno by sa toho dalo vymenovať viac, ale keď sa pozrieme na štyri odohraté zápasy z väčšej perspektívy, boli tam aj šedé miesta. Konkrétne dve. Presnejšie Gareth Bale a James Rodriguez. Títo dvaja hráči ukázali, že nie sú na rovnakej vlne so Zidanovým úmyslom vyhrať La Ligu.

Francúzky tréner im dal obom šancu, ale ľahostajnosť od oboch je zrejmá. Toto iba dokazuje, že Zidane mal pravdu, keď mu minulé leto vôbec neprekážalo, že obaja mali Los Blancos opustiť.

Frustrujúcejší je prípad Welšana, pretože jeho výkony sú svetelné roky ďaleko od toho, čo by mal najlepšie platený hráč v tíme na ihrisku predvádzať. Bale bol v základnej jedenástke, ktorú Zidane vyslal do zápasu s Mallorcou. V zápase, však spravil veľmi málo a s nulovým vplyvom na hru Realu bol dvadsať minút pred koncom zápasu vystriedaný. Od hráča s jeho statusom sa očakáva viac. V stredu to bol jeho 20 zápas v sezóne ( 13 – krát základná zostava) a jeho čísla sú podpriemerné. Gareth Bale sa dokázal presadiť iba v troch prípadoch a pridal ešte dve asistencie. To je na nástupcu Cristiana Ronalda málo.

O niečo menej sa očakávalo od Jamesa Rodrigueza, ktorý bol prekvapivo vybraný do základnej jedenástky na ťažký zápas so San Sebastianom. Svoje miesto v tíme si však nedokázal obhájiť. Bol pomalý, hral bez rytmu, v jeho hre bolo veľa nepresností a nepreukázal svoju kvalitu, aj keď všetci vedia, že ju má.

James nie je ani tieňom hráča, ktorý žiaril vo svojej prvej sezóne v Reale Madrid. V sezóne 2014/2015 zaznamenal 17 gólov a 18 asistencií. V aktuálnej sezóne má v štrnástich zápasoch na konte jediný gól a 2 asistencie. Rozumné od neho nebolo ani vyjadrenie v nedávnom rohovore, v ktorom tvrdil, že vedenie Realu Madrid frustroval jeho potencionálny presun k mestkému rivalovi z Atletica.

Po sklamaní na ihrisku San Sebastianu, v zápase s Mallorcou neodohral ani minútu. Zidane chce pri náročnom programe v La Lige, a s blížiacou sa Ligou majstrov zapojiť čo najviac hráčov. Preto boli James a Bale proti San Sebastianu resp. Mallorce v základnej zostave. Je faktom, že ani jeden z nich svojim výkonom nedokázal presvedčiť Zinedina Zidana. Francúzova diagnóza z minulého leta bola opäť správna…

zdroj: marca.com

Subscribe
Notify of
0 Komentárov
Inline Feedbacks
Načítať všetky komentáre

Odporúčame

0
Tu môžete pridať komentár, nech sa páči...x