Domov Klub Zidanova výzva : 4 trofeje

Zidanova výzva : 4 trofeje

Autor: Administrátor
0 komentár

Zinedine Zidane pripravuje Real Madrid v novom roku na štyri trofeje: La Liga, Copa del Rey, Liga majstrov a Španielsky superpohár.
Po vianočnej prestávke sa Real Madrid vracia do práce a pripravuje sa na nový rok, v ktorom sa bude Zinedine Zidane snažiť vyhrať štyri trofeje, ktoré by pomohli vrátiť klubu prestíž po katastrofálnej sezóne 2018/19.
Je to jednoznačne veľká výzva, ale Zidane ju už predtým zvládol. V roku 2017 Zidane s klubom vyhral La Ligu, Ligu majstrov, Európsky superpohár, Španielsky superpohár a Majstrovstvá sveta klubov.
Španielsky superpohár
Po odohraní ligového kola s Getafe Real Madrid odcestuje do Saudskej Arábie, kde sa predstaví v novom formáte Španielskeho superpohára. V stredu 8. januára bude čeliť Zidanov tím v semifinále proti Valencii. V polovici decembra Real Madrid nedokázal vyhrať s týmto tímom na Mestalle a Karim Benzema zachraňoval remízu v nadstavenom čase. Ak porazia Los Che, stretnú sa 12. januára vo finále s Barcelonou alebo Atléticom.
Barca a Atlético sú tímy, ktoré Real Madrid v tejto sezóne nedokázal zdolať, ale ani neprehral. Oba zápasy skončili bezgólovou remízou. Los Blancos v decembri ponúkli skvelý výkon na Camp Nou, ale žiaľ na výhru to nestačilo. Zidane má s Barcelonou pozitívnu bilanciu v Španielskom superpohári, keď ju v roku 2017 porazil s celkovým skóre z dvoch zápasov 5-1.
Copa del Rey
Copa del Rey je jediná trofej, ktorú Zidane nezískal ako tréner Realu Madrid. V sezóne 2017/18 dokonca vypadol po domácej prehre 1-2 vo štvrťfinále s Leganés a práve toto považoval za veľké sklamanie, keď sa po víťazstve Ligy majstrov v Kyjeve rozhodol opustiť lavičku Realu Madrid. „Pre mňa je to veľký neúspech, som skutočne sklamaný,“ povedal Francúz po vyradení zo súťaže.
Súpera sa v treťom kole Copa del Rey dozvie Zidane 14. januára a následne môže začať prípravu aj na túto súťaž.
La Liga
Aj keď s Realom Madrid vyhral päť trofejí Ligy majstrov – raz ako tréner, raz ako Ancelottiho asistent a trikrát ako hlavný tréner, neustále opakuje, že víťazstvo v La Lige považuje za najdôležitejšie. Keď s Realom Madrid vyhral ligu počas sezóny 2016/17 povedal: „Je to najšťastnejší deň mojej futbalovej kariéry. Keď začína sezóna, jediné na čo myslím je každodenná výzva v La Lige. Vyhráva sa najťažšie.“
Po 18 zápasoch je Madrid na druhom mieste v tabuľke. Lídrom je Barcelona s dvojbodovým náskokom. Toto sa výrazne líši od posledných sezón a je to na dobrej ceste. V minulom roku to už bola 10-bodová strata na vrchol tabuľky.
Liga majstrov
Táto trofej po predchádzajúcich úspechoch je pravdepodobne menej dôležitá pre Zidana. Je však pravdou, že s trinástimi trofejami je Real Madrid synonymom tejto súťaže. A navyše Florentino Pérez nikdy neprestane tvrdiť, že je to súťaž, ktorá určuje vaše postavenie vo svete.
Real Madrid sa v osemfinále stretne s Manchesterom City a prvý zápas sa odohrá 26. februára a odveta na Etihad Stadium sa odohrá 17. marca.
zdroj: as.com

Subscribe
Notify of
0 Komentárov
Inline Feedbacks
Načítať všetky komentáre

Odporúčame

0
Tu môžete pridať komentár, nech sa páči...x