Domov Novinky Traja hráči proti Athletic Club s extra motiváciou

Traja hráči proti Athletic Club s extra motiváciou

Autor: Michal
2 komentáre

Real Madrid čaká tento týždeň ďalší náročný zápas v La Lige proti Athletic Bilbao. Los Blancos, ktorí porazili Sevillu najmä vďaka príspevkom útočníka Viniciusa Juniora a brankára Thibauta Courtoisa, musia čeliť ďalšej z najtvrdších obrán v lige.

V Reale Madrid sú traja hráči, ktorí majú extra motiváciu sa predviesť.

Dani Carvajal

Po troch skvelých výkonoch predviedol pravý obranca svetového formátu Dani Carvajal v nedeľu večer proti Seville otrasný výkon. Urobil niekoľko strašných spätných prihrávok a proti jednému z najlepších tímov v lige skutočne nevyzeral vo svojej koži.

Real Madrid bude chcieť od hviezdneho krajného obrancu viac. Los Blancos si nemôžu dovoliť hlúpe chyby od svojich veteránov. A tak ako je Carvajal dôležitý pre pevnosť obrany, je dôležitý aj pre útok vďaka svojim centrom a schopnosti prečíslenia.

Carvajal je pod mikroskopom pre možný letný nákup pravého obrancu. Musí sa okamžite odraziť späť na svoju najlepšiu úroveň. Madridisti nezabudli na chyby ku ktorým je náchylný, a na nedôslednosť. Chcú ho vidieť na úrovni ostatných členov starej gardy, ako sú Toni Kroos a Karim Benzema.

Marco Asensio

Rovnako ako Dani Carvajal, aj Marco Asensio nenadviazal na po sebe idúce pozitívne výkony v drese Los Blancos. Okrem dvoch šancí toho veľa neukázal a bol akým si duchom aj v ďalšom veľkom zápase. Hrá dobre proti tímom ako Rayo Vallecano a Granada. No proti tímom zo špice tabuľky je stratený.

Asensio musí proti Bilbau dokázať že je pripravený. Aj keď nie sú tímom na úrovni Ligy majstrov ako Sevilla, ich obrana je elitná. A to je pre Asensia dostatočná výzva. Musíme ho hodnotiť proti týmto druhom tímov – nie proti Rayu a Granade, pri všetkej úcte.

Španiel musí využiť každú príležitosť, pretože v boji o miesto v zostave má veľkú konkuenciu. Rodrygo Goes pravdepodobne nebude môcť hrať pre problémy s gastroenteritídou. Z rovnakého dôvodu nenastúpil na zápas v Seville.

Gól by bol ideálny, ale Asensio musí hlavne ukázať väčšiu angažovanosť a väčšiu ochotu prevziať zodpovednosť v útoku. Konkurencia o miesta je tvrdá a predpokladá sa že po sezóne bude ešte tvrdšia.

Karim Benzema

Na rozdiel od ostatných dvoch hráčov na tomto zozname si Karim Benzema počas víkendu počínal dobre. V prvom polčase navyše strelil vyrovnávajúci gól. Je dôležité aby deviatka strieľala takéto góly a vytvorila niečo z ničoho vďaka svojim inštinktom.

Benzema bude motivovaný dokázať svoju hodnotu v stredu večer na Bernabeu z veľmi osobného dôvodu. Nielenže sa mu nepodarilo vyhrať Zlatú loptu, ale bol trpkým spôsobom potupený. Benzema sa vôbec nedostal na pódium. Umiestnil sa až na štvrtom mieste za Jorginhom.

Je to šokujúci výsledok ktorý sa stretol s výsmechom, najmä zo strany madridských fanúšikov. Dá sa očakávať že Madridistas budú v plnej sile stáť za svojim útočníkom. Proti Atheltic Club môžete pokojne staviť nato, že bude svetový francúzsky reprezentant bojovať do krvi proti tradičnému rivalovi v El Viejo Clasico.

Viac ako o góly mu však pôjde o víťazstvo. Benzema sa viac stará o vyhrávanie trofejí s Realom Madrid, než o individuálne ocenenia. Pre neho je asistencia, alebo dokonca získaná lopta ktorá vedie ku gólu cennejšia ako jeho góly. Vzácna mentálna črta ktorú ťažko nájsť, najmä u útočníka ktorý je schopný streliť viac ako 20 gólov v ligovej sezóne.

zdroj: therealchamps.com

Subscribe
Notify of
2 Komentárov
Staršie
Novšie Najviac hlasov
Inline Feedbacks
Načítať všetky komentáre

Odporúčame

2
0
Tu môžete pridať komentár, nech sa páči...x