Domov Novinky Prečo Luka Jovič doteraz nanaplnil svoj potenciál

Prečo Luka Jovič doteraz nanaplnil svoj potenciál

Autor: Michal
4 komentáre

Luka Jovič možno odrátava posledné dni ako hráč Realu Madrid, pretože sa po viac ako dvoch rokoch v klube stále neosvedčil. Od februára 2020 nestrelil gól.

Ak chce pokračovať vo svojej kariére v Reale Madrid a uspieť v klube snov, je potrebné aby zvýšil svoje úsilie a zmenil svoj prístup. Fanúšikovia ktorí veria v Joviča, hovorili o smole, manažérovi a mnoho ďalších vecí. Je však čas aby Jovič svoj problém identifikoval a začal na ňom pracovať. Pozrime sa, kde môže byť problém v prípade bývalého útočníka Frankfurtu.

Na ihrisku neukazuje veľkú intenzitu

Každý hráč ktorý nedostáva veľa minút sa chce ukázať v obmedzenom hracom čase ktorý má. Vypýtať si svojou hrou väčšiu porcii minút. Očakávate že vo výkone hráča uvidíte snahu, očakávate od hráča väčšiu intenzitu. Ale keď sme videli hrať Joviča tých 15 minút proti Granade, videli sme od Srba takmer nulovú intenzitu a len jeden dotyk.

15 minút nie je veľa času na to aby hráč urobil niečo pozoruhodné, najmä keď je tím uvoľnený a vedie 4:1. Stále však očakávate že od hráča uvidíte niečo, čo presvedčí fanúšikov aby uverili v talentovaného hráča akým je. Aj preto majú ľudia silnejšiu mienku o Marianovi, ktorý aj napriek technickým nedostatkom prejavuje na ihrisku lepšieho ducha.

Jovič jednoducho okupuje priestor medzi obrancami a jeho ponuka je slabá. Neustúpi a nepýta si loptu ako Benzema. Zostáva pasívny. To je niečo, čo neočakávame od útočníka od ktorého sa očakáva že ukáže charakter a nasadenie.

Tu môžeme poukázať na to, že Jovič nie je vhodný na rolu osamoteného útočníka, vďaka čomu je pri hre proti brániacim súperom úplne izolovaný. Potrebuje vedľa seba ďalšieho útočníka ktorý prináša lepšiu verziu Joviča. Tento systém mal vo Frankfurte aj v Srbsku. V Reale Madrid však nemôžete očakávať že budete vo svojej zóne pohodlia a musíte sa prispôsobiť. Jovičovi sa to žiaľ doteraz nepodarilo.

Je pravda že Jovič to nemá jednoduché. Hrá buď vtedy keď mužstvo súrne potrebuje gól, keď desať súperových obrancov dusí hráča v šestnástke, alebo keď sa zápas prakticky skončil a hráči už len čakajú na píšťalku. Intenzita je nulová a hráči sa viac sústredia na držanie lopty.

Ale na konci dňa je to stále len výhovorka. Očakáva sa že hráč bojujúci o svoju pozíciu prejaví nejaký vplyv bez ohľadu na situáciu okolo neho.

Jovičovu hru možno pripísať aj jeho osobnosti

Ako sme spomínali, Jovič je na ihrisku príliš pasívny. To je niečo čo možno pripísať jeho rezervovanej povahe. Už v deň jeho prezentácie pôsobil dojmom že je to zdržanlivý človek, čo bolo zrejmé z jeho krátkych odpovedí na otázky novinárov. Vyzeral ako hráč ktorý si veril, no nedokázal presvedčiť ostatných o svojom sebavedomí.

Ani na ihrisku sa s ostatnými veľmi nespája, okrem Luku Modriča s ktorým ho spája skvelé puto aj mimo ihriska, a Casemira. Proti Granade sa rozbehol iba vtedy keď mal loptu Casemiro. Vyzeralo to ako synchronizovaný pohyb medzi dvoma hráčmi so skvelou chémiou. Spája ich dobré puto a je cítiť že si k Brazílčanovi vypestoval veľký rešpekt azda po jeho geste v zápase proti Seville v januári 2020. Casemiro tiež pred médiami pochválil Srbovu asistenciu pri jeho góle.

Nemôžeme viniť človeka za to aký je, ale obávam sa že to bude dôvod jeho pádu. Môžeme viniť jeho šťastie, situácie a všetko ostatné, ale kľúčový problém je s jeho prezentáciou na ihrisku.

Čas sa Lukovi Jovičovi kráti. Je najvyšší čas dokázať že má miesto v tomto tíme.

zdroj: therealchamps.com

Subscribe
Notify of
4 Komentárov
Staršie
Novšie Najviac hlasov
Inline Feedbacks
Načítať všetky komentáre

Odporúčame

4
0
Tu môžete pridať komentár, nech sa páči...x