Domov Novinky Mestské derby pre ženy z Atlética Madrid

Mestské derby pre ženy z Atlética Madrid

Autor: Dávid
0 komentár

Po oslavách premiérového postupu do skupinovej fázy Ligy Majstrov musel ženský tím rýchlo mobilizovať sily na najbližší ligový zápas. Príchuť prvého domáceho ligového zápasu bola pikantná, nedeľa totiž patrila ženskej verzii El Derbi Madrileño. 

V nedeľu 12. septembra bol na programe výkop druhého ligového kola pre hráčky Realu Madrid. Ich súperky pritom nemuseli na zápas absolvovať dlhú cestu, tie totiž pôsobia na opačnom konci mesta a nesú názov Atlético Madrid. Dejiskom zápasu bol štadión Alfredo Di Stéfano pričom hvizd hlavného rozhodcu ohlasujúci štart zápasu zaznel presne na pravé poludnie.

Po vysokej prehre 4:0 proti futbalistkám z Levante v prvom kole, mali zverenkyne trénera Davida Aznara čo doháňať. Na druhej strane ale nestál žiaden „fackovací panák“, no dobré rozbehnuté futbalistky Los Colchoneros. Tie totiž v prvom kole zaznamenali vysokú výhru 5:0 proti ženám z Raya Vallecana.

Zápas 

Prvý polčas

Štart zápasu sa niesol jednoznačne v podaní hráčok z Atlética, nátlakový futbal na útočnej polovici ihriska doslova zaskočil domáce futbalistky Los Blancos. Tie mali problém dlhodobo držať loptu na svojich kopačkách a hrubé chyby z úvodu zápasu hneď vo 4. minúte potrestala hosťujúca hráčka Castellanosová. Tá po zlej hlavičke Roblesovej získala loptu na hranici pokutového kopu a šikovne prízemnou strelou k ľavej žrdi poslala Atlético do vedenia. Blízko vyrovnávajúceho gólu boli hráčky Femenino už o 12 minút neskôr. Odrazenú hlavičku tvrdou strelou poslala na bránu z voleja Gonzalez Rodriguezová, no brankárka hostí Lindahl sa prezentovala dobrým zákrokom a svoj tím podržala. Blízko druhého gólu boli hosťujúce hráčky 5 minút pred polčasovým hvizdom. Strelu z približne piatich metrov od brány výborný zákrok kapitánky Ivanovej zablokoval a do druhého polčasu tak udržala nádeje na vyrovnávajúci gól.

Druhý polčas

Obdobne ako na začiatku prvého, tak i druhého tempo hry začali diktovať hráčky Los Colchoneros. Tie pôsobili na ihrisku oveľa živšie a častejšie sa dostávali do nebezpečných šancí. Jednou z nich bola i situácia z 52 minúty. Dobrý center na prvýkrát šikovne vyrazila domáca brankárka Rodriguezová, no nebezpečenstvo pokračovalo dorážkou Meseguerovej, ktorú tesne pred bránkovou čiarou vykopávala Peterová. Skóre sa tak nemenilo. Klinec do rakvy nádejí domácich prišiel v 69 minúte. Po zisku lopty na polovici ihriska rozbehla rýchly protiútok Latorreová, ktorá priviezla loptu až na hranicu pokutového územia, kde šikovnou prihrávkou našla Baniniovú, ktorá prízemnou krížnou strelou zvýšila na 0:2. Okrem jedného priameho kopu, ktorý tesne minul bránu hostí si futbalistky Real Madrid Femenino v druhom polčase výraznú šancu vypracovať nedokázali a tak zaslúžene derby vyhralo Atlético.

Prehľad zápasu

0-Real Madrid: Misa, K. Robles, Peter, Ivana, Kaci, Olga (M. Corredera, 82’), Esther, Nahikari (Lorena, 75’), Møller (Asllani, 46’), Zornoza a Athenea.
2-Atlético: Lindahl, Simon, Aleixandri, Van Dongen, Maitane, Deyna C. (Santos, 65’), Menayo, Meseguer, Ajibade (Kgtlana, 46’), Bárbara (A. Sampedro, 80’) a Banini (Ludmila, 80’).

Góly
0-1 (min. 4): Deyna.
0-2 (min. 69): Banini.

Zhrnutie

Tréner David Aznar nemôže byť s doterajším vstupom do ligovej sezóny vôbec spokojný. Minuloročné druhé miesto je momentálne utópiou, keďže po dvoch kolách má ženský tím Realu Madrid na svojom konte nula bodov a dokonca nedokázal ešte ani streliť gól. Najbližším súperom Realu Madrid Femenino bude Tenerife s ktorým ešte vyhrať nedokázali, no veríme, že túto nepriaznivú bilanciu dokážu prelomiť už v najbližšom vzájomnom stretnutí a získať prvé body.

zdroj: realmadrid.com, halamadrid.sk, flashscore.sk

 

Subscribe
Notify of
0 Komentárov
Inline Feedbacks
Načítať všetky komentáre

Odporúčame

0
Tu môžete pridať komentár, nech sa páči...x