Domov Novinky Mijatović chce, aby Ramos ukončil kariéru v Reale

Mijatović chce, aby Ramos ukončil kariéru v Reale

Autor: Jana Comová
3 komentáre

Real Madrid potrebuje spojiť Sergia Ramosa s podpisom novej zmluvy. Podľa Mijatovića je Ramos vďaka tomu schopný dosiahnuť to, čo sa nepodarilo Raúlovi či Ikerovi Casillasovi – dokončiť kariéru na Bernabéu.  

Za súčasného stavu je kapitán po úspešnej operácii kolena, pričom ihneď začal s rehabilitáciami. Počas pobytu v španielskom hlavnom meste mu však uteká čas na uzavretie dohody. Ramos tak smeruje k tomu, že sa môže stať voľným hráčom.

Los Blancos sú aj napriek tomu v dobrej pozícii a stále si môžu vydobyť nové podmienky. Mijatović je presvedčený, že je potrebné vyvinúť všetko úsilie na to, aby sa v klube ich dlhoročný obranca udržal, nakoľko sa k väčšine legiend predtým takto nepristupovalo.

Čo na to Mijatović?

Bývalý útočník Realu sa pre portál Goal vyjadril k špekuláciám okolo Ramosovej budúcnosti.  „Neviem, aký má na to názor klub alebo Sergio. Čo by som však chcel ja, je to, aby (zmluvu) obnovil.“

„Môže stále podávať výkony na veľmi dôležitej úrovni; je vodcom. Niekto, kto bol a je taký dôležitý, by mal skončiť kariéru v Reale Madrid. Neurobili to ani Raúl, Casillas, ani Fernando Hierro, ani mnohí ďalší,“ vyjadril sa.

„V každom prípade by to malo byť vyriešené čo najskôr. A keď dôjde k pevnému rozhodnutiu, oznámte ho fanúšikom.“

Ktoré kluby boli spájané s Ramosom?

Ramosova zmluva sa pomaly blíži ku konečnému dátumu a popredné kluby z celej Európy údajne vrhli chtivé pohľady smerom do Madridu.

Manchester United čelil mnohým výzvam, aby mohol do kádra Oleho Gunnara Solskjæra pribudnúť ďalší osvedčený obranca. Ramos by si tak „odškrtol“ pôsobenie v zápasoch Premier League.

O Paríži Saint-Germain sa rovnako hovorí, že pozorne sleduje vývoj v Španielsku. Šampióni Ligue 1 sledujú vývoj v La Lige a ďalší potenciálny voľný hráč okrem Ramosa by pre nich mohol byť aj Lionel Messi.

Hovorí sa ešte o niekoho odchode z Madridu?

V poslednom čase sa na trénera Realu Madrid, Zinedina Zidana, vyvíja tlak z dôvodu nekonzistencie v zápasoch. Mijatovič verí, že sa v ikonickom Francúzovi prejaví viera a trpezlivosť, aby mohol podpísať kontrakt do roku 2022, no pri tomto názore ostáva opatrným.

Dodal: „Real Madrid je klub, ktorý na vás vyvíja veľký tlak, vyčerpáva všetkých profesionálov, hráčov, trénerov, prezidentov… Nie je ľahké s tým žiť.“

„Zidane dosiahol niečo, čo už nikto nezopakuje – čo sa získaných titulov týka –  ako napríklad jeho tri Ligy majstrov za sebou. Nikdy predtým sa to nestalo. Je normálne, že sa hnevá. Dobre vie, odkiaľ sa to na neho sype, no odoláva tomuto tlaku veľmi dobre.“

Celkový pohľad na Real Madrid

Real sa v tabuľke La Ligy presunul späť na druhé miesto, ale odohral o zápas viac ako Barcelona. Na čele tabuľky zostáva Atlético Madrid a vedie o päť bodov aj napriek tomu, že má o dva zápasy menej ako Real.

Závery zápasov boli v domácich pohárových súťažiach plné sklamaní, čo len vytvára tlak na Zidana. Napriek všetkému je Biely balet stále v hre o Ligu majstrov a odpočítava dni do súboja s Atalantou.

Zdroj: goal.com

Subscribe
Notify of
3 Komentárov
Staršie
Novšie Najviac hlasov
Inline Feedbacks
Načítať všetky komentáre

Odporúčame

3
0
Tu môžete pridať komentár, nech sa páči...x